ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
-500 γραμμ. χυλοπίτες μακριές
-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-200 γραμμ. σαλάμι αέρος σε κύβους
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
-1κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
-2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη η 1κυτ. γλυκού ξερή
-1κουτ. γλυκού ζάχαρη
-αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις χυλοπίτες για 3-4 λεπτά ίσα - ίσα να μαλακώσουν.
Θέλουν προσοχή γιατί λιώνουν πολύ γρήγορα.
Μόλις γίνουν τις στραγγίζουμε και ρίχνουμε μια κουταλιά λάδι
για να μη κολλήσουν. Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε το σαλάμι
με το σκόρδο για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε τη ντομάτα τη ρίγανη και τη ζάχαρη
αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τη σάλτσα
να σιγοβράζει για 15-20 λεπτά και ρίχνουμε μέσα τις χυλοπίτες.
Τις ανακατεύουμε καλά 1-2 λεπτά και σερβίρουμε με κεφαλοτύρι
και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Buon appetito!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου