ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
-2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
-500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου κατεψυγμένο
-1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο ή 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-2 αυγά
-½ φλιτζ. μαϊντανό, άνηθο ή δυόσμο ψιλοκομμένα
-Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-½ φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
-αλεύρι για το πανάρισμα
-ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και το στύβουμε καλά.Αποψύχουμε το ψάρι
και το στύβουμε για να φύγουν τα νερά της ψύξης.
Σε ένα μπολ διαλύουμε με τα χέρια μας το ψάρι σε όσο πιο μικρά κομμάτια
γίνεται.Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ώστε να έχουμε έναν
ομοιόμορφο πολτό.Αν μας βγει λίγο αραιός προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, πλάθουμε κεφτεδάκια μετρίου μεγέθους,
τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.Buon appetito!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου