24.4.12

ΓΑΡΙΔΟΥΛΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ











ΥΛΙΚΑ για 4-6 άτομα


-450 με 500 γρ. γαρίδες μόνο με την ουρά
-1 αυγό
-30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-40 γρ. παρμεζάνα
-40 γρ. φρυγανιά τριμμένη
-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-40 γρ. βούτυρο


ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ


-100 γρ. κρέμα γάλακτος
-100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
-Αλάτι,πιπέρι
-1 πρέζα ζάχαρη
-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Για τις γαρίδες:
Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό και βάζουμε σε ένα πιάτο το αλεύρι και σε ένα 
άλλο την φρυγανιά ανακατεμένη με την παρμεζάνα.
Αλατοπιπερώνουμε και περνάμε τις γαρίδες πρώτα από το αλεύρι, 
μετά από το αυγό και τέλος από την φρυγανιά. 
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο και τηγανίζουμε τις γαρίδες 
2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.


Για την σάλτσα:
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά την κρέμα,το γιαούρτι,το λεμόνι,αλάτι,πιπέρι,
ζάχαρη και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό.
Αν θέλουμε περιχύνουμε τις γαρίδες ή σερβίρουμε την σάλτσα ξεχωριστά 
σε ένα μπολάκι.Buon appetito!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών