24.4.12

ΝΤΟΜΑΤΟΠΙΛΑΦΟ











ΥΛΙΚΑ για 4-6 άτομα


-1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-4 με 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-3 με 4 ώριμες ντομάτες στο multi
-500 γρ. ρύζι καρολίνα
-Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 1-2
λεπτά.Προσθέτουμε την ντομάτα και την αφήνουμε να ψηθεί για 5 λεπτά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε νερό σε αναλογία 1 φλιτζάνι ρύζι προς 2½ νερό.
Μόλις κοχλάσει ρίχνουμε το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά μέχρι να χυλώσει.
Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε 
με μια ξύλινη κουτάλα.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα κουζίνας για 5 λεπτά, για να σταθεί 
το πιλάφι και σερβίρουμε.Buon appetito.


Μαγείρεμα 30 λεπτά
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών