ΥΛΙΚΑ για 4-6 άτομα
-1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-4 με 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-3 με 4 ώριμες ντομάτες στο multi
-500 γρ. ρύζι καρολίνα
-Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 1-2
λεπτά.Προσθέτουμε την ντομάτα και την αφήνουμε να ψηθεί για 5 λεπτά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε νερό σε αναλογία 1 φλιτζάνι ρύζι προς 2½ νερό.
Μόλις κοχλάσει ρίχνουμε το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά μέχρι να χυλώσει.
Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε
με μια ξύλινη κουτάλα.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα κουζίνας για 5 λεπτά, για να σταθεί
το πιλάφι και σερβίρουμε.Buon appetito.
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου