Υλικά για 2 άτομα
-1 μπρόκολο
-2 καρότα τριμμένα -1 σέλερι ψιλοκομμένο -½ πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λεπτές λωρίδες -½ πιπεριά κίτρινη κομμένη σε λεπτές λωρίδες -1 κουτ. σούπας σταφίδες -1 κουτ. σούπας κάσιους η καρύδια -1 κουτ. σούπας ελιές - αλάτι Για τη sauce -2 κουτ. σούπας γιαούρτι -2 κουτ. σούπας μαγιονέζα -1 μοσχολέμονο (τον χυμό του) -1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο -½ κουτ. γλυκού μπούκοβο |
Eκτέλεση
Πλένουμε καλά το μπρόκολο και κόβουμε τα μπουκέτα του από το κοτσάνι. Τα βάζουμε
μέσα σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 15-20 λεπτά. Τα σουρώνουμε και ρίχνουμε ένα μπουκάλι παγωμένο νερό για να μείνει το χρώμα ζωηρό.Kαθαρίζουμε τα καρότα και τα περνάμε από τον χοντρό τρίφτη. Kόβουμε τις πιπεριές σε λεπτά μπαστουνάκια και ψιλοκόβουμε το σέλερι. Βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις σταφίδες με τα κάσιους η το καρύδι. Aαναμειγνύουμε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, προσθέτουμε το μοσχολέμονο, το ελαιόλαδο και το μπούκοβο, και χτυπάμε μέχρι να δέσει η sauce. Bάζουμε σε μπολ τα μπουκέτα μπρόκολου και ρίχνουμε από πάνω τα τριμμένα καρότα, τις πιπεριές, το σέλερι και τις ελιές. Ρίχνουμε τις σταφίδες με το κάσιους η το καρύδι, και ανακατεύουμε ελαφρά. Περιχύνουμε με τη sauce, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου