Υλικά για 4 άτομα -1 κιλό πατάτες,
-1/2 φλιτζάνι λάδι
Για την σάλτσα: -1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο -1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο -2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες -400 γρ. ντομάτα τριμμένη -1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας -2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά -1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν -1 κουτ. γλυκού ζάχαρη -1 κουτ. γλυκού ξίδι -αλάτι |
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το σκόρδο, την ντομάτα και τον πελτέ και μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά περίπου ανακατεύοντας. Ρίχνουμε την πάπρικα, το πιπέρι, τη ζάχαρη, το ξίδι, το αλάτι, 1 κούπα νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 15 -20 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να πιεί τα υγρά της. Βράζουμε τις πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε σε πετσέτα ή χαρτί να στεγνώσουν. Βάζουμε σε τηγάνι το λάδι και τηγανίζουμε τις πατάτες. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το περιττό λάδι. Μεταφέρουμε τις πατάτες σε πιατέλα τις περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου