Υλικά για 8 άτομα
-500 γραμ. κιμά χοιρινό
-500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο -1 κιλό κρεμμύδια - δεντρολίβανο φρέσκο -2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο -1 ποτήρι γάλα -1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο -150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη -2 αβγά -4 φρυγανιές -10 κουτ. σούπας ελαιόλαδο -1 λεμόνι (τον χυμό του) -αλάτι, πιπέρι |
Κόβουμε σε χοντρές ροδέλες, τις στρώνουμε σε ταψί. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και βάζουμε πάνω το δεντρολίβανο. Mουλιάζουμε τις φρυγανιές στο γάλα και τις στύβουμε. Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά και βάζουμε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο. Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες και τους απλώνουμε στο ταψί πάνω από το δεντρολίβανο και τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού τις 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και μισό ποτήρι νερό και ψήνουμε στους 180° βαθμούς για μία ώρα περίπου. Στη διάρκεια του ψησίματος περιχύνουμε τους κεφτέδες με το ζουμάκι του ταψιού.
Πολύ ωραία συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑθηνά Δ απο famecook