Υλικά για 4 ατομα
-500 γρ. ζυμαρικά (βίδες, πένες, κ.λπ.)
-8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-150 γρ. απάκι κομμένο σε λεπτές φετούλες
-2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
-100 γρ. ντοματίνια
-2 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
-100 γρ. κατίκι
-½ κουπα ψιλοκομμένο θυμάρι η 1κουτ. της σούπας ξερό
-100 γρ. γραβιέρα Κρήτης η Τήνου κομμένη σε φλούδες
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο ρίχνουμε 4 κουταλιές ελαιόλαδο τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το απάκι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά περίπου Προσθέτουμε τα ντοματίνια αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα να μαλακώσουν σβήνουμε με το μπαλσάμικο και τα ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά. Ρίχνουμε το κατίκι, τον θυμαρι και ανακατεύουμε πάλι προσεκτικά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τις φλούδες γραβιέρας και με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Buon appetito!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου