ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
-200 ml ελαιόλαδο
-1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλο (κοπανάκια)
-2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
-200 ml λευκό κρασί
-600 γρ. φρέσκα η κατεψυγμένα φασόλια χάντρες
-3 ώριμες ντομάτες περασμένες στο τρίφτη
-1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
-2 κλωνάρια σέλερυ
-200 ml ελαιόλαδο
-1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλο (κοπανάκια)
-2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
-200 ml λευκό κρασί
-600 γρ. φρέσκα η κατεψυγμένα φασόλια χάντρες
-3 ώριμες ντομάτες περασμένες στο τρίφτη
-1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
-2 κλωνάρια σέλερυ
-2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
-3-4 λιαστές ντομάτες κομμένες στα δυο
-αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-1 λίτρο ζωμό κότας, σπιτικό ή ψυγείου
-1 κουτ. της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
EKTEΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε ώσπου να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα ρίχνουμε τα καρότα και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε στη κατσαρόλα τις χάντρες, τις ντομάτες, το σκόρδο, το σέλερυ ,και τις λιαστές ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τον ζωμό μέχρι να καλύψει το φαγητό. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό. Χαμηλώνουμε την φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε ώσπου το φαγητό μελώσει. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε ζωμό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
-3-4 λιαστές ντομάτες κομμένες στα δυο
-αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-1 λίτρο ζωμό κότας, σπιτικό ή ψυγείου
-1 κουτ. της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
EKTEΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε ώσπου να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα ρίχνουμε τα καρότα και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε στη κατσαρόλα τις χάντρες, τις ντομάτες, το σκόρδο, το σέλερυ ,και τις λιαστές ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τον ζωμό μέχρι να καλύψει το φαγητό. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό. Χαμηλώνουμε την φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε ώσπου το φαγητό μελώσει. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε ζωμό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Buon appatito!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου