ΥΛΙΚΑ για 1 η 2 γυάλινα βάζα
-1 κιλό λαχανικά διαφορά κουνουπίδι,καρότο,αγγούρι,πιπεριές,κομμένα σε μέτρια κομμάτια
-200 ml ξύδι από λευκό κρασί
-70 γραμ. ζάχαρη
-2 σκελίδες σκόρδο
-1 κουτ. του γλυκού μπαχάρι σε κόκκους
-2 δαφνόφυλλα
-1 κουτ. του γλυκού mix πιπεριού σε κόκκους
-1 κουτ. του γλυκού θυμάρι ξερό
-600 γραμ. αλάτι χοντρό
- 800 ml νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ½ λίτρο νερό και το αλάτι.
Μόλις πάρει βράσει ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα
να κρυώσει. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά
το νερό,το ξύδι, το μπαχαρικά, και τα βράζουμε για 5-10 λεπτά ανακατεύοντας
Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε και το δεύτερο μείγμα
να κρυώσει. Όταν το πρώτο μείγμα κρυώσει ( το νερό με το αλάτι) βάζουμε
μέσα τα λαχανικά και τα αφήνουμε για δυο ώρες. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε
και τα ξεπλένουμε καλά με τρεχούμενο νερό. Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα η δυο
βάζα τα γεμίζουμε με το δεύτερο μείγμα και τα κλείνουμε καλά. Καταναλώνεται
κατευθείαν και διατηρείται στο ψυγείο για 2 μήνες. Buon apettito!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου