15.3.14

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ











ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
-800 γραμ. μοσχαρίσιο κιμά
-2
-300 γραμ. ψωμί μπαγιάτικο μουλιασμένο σε νερό  η κόκκινο κρασί
-1 μεγάλο κρεμμύδι περασμένο στον τρίφτη η περασμένο στο multi
-1 κούπα δυόσμο ψιλοκομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο λειωμένη
-αλάτι & πιπέρι  φρεσκοτριμμένο

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
-400 γραμ. νταματάκια κονκασέ
-2 κρεμμύδια κανονικά ψιλοκομμένα
-1 σκελίδα σκόρδο (ολόκληρη)
-8-10 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
-1 ξυλαράκι κανέλλα
-2-3 κόκκους μπαχάρι
-2 πρέζες ζάχαρη
-αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε μέσα τα υλικά για  τα κεφτεδάκια και το ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον. Σε μια μέτρια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι για 6-7 λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε τη ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα
ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε τα κεφτεδάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° βαθμούς για 40-50 λεπτά μέχρι να ψηθούν καλά. Όταν είναι έτοιμα τα ρίχνουμε στη σάλτσα και τα βράζουμε για 5-6 λεπτά.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές η πούρε .Buon appetite!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget
Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks