7.12.13

ΚΙΟΥΝΕΦΕ








ΥΛΙΚΑ για 16 μερίδες

-500 γραμ. κανταΐφι
-1 κούπα λιωμένο βούτυρο
-4 κουτ. της σούπας ζάχαρη
-500 γραμ. τριμμένο ανθότυρο
-1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα
-2 κουτ. της σούπας ροδόνερο
-1 κούπα τριμμένο φιστίκι Αιγίνης

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

-4 κούπες  ζάχαρη
-2 κούπες νερό
-2 κουτ. της σούπας χυμό λεμόνι
-4 κουτ. της σούπας ροδόνερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και τα
βράζουμε για 8-10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε
το χυμό λεμόνι και το ροδόνερο ανακατεύουμε και το αφήνουμε
στην άκρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΟΥΝΕΦΕ

Απλώνουμε το κανταΐφι σε ένα τραπέζι το ξεμπλέκουμε  και
το μοιράζουμε σε 2 ίσες ποσότητες. Τη μια ποσότητα την
ψιλοκόβουμε και την άλλη μισή την απλώνουμε σε ένα ταψί
με διάμετρο 30εκ. το πατάμε με τα χεριά μας και το περιχύνουμε
με τη μισή ποσότητα από το λειωμένο βούτυρο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μοτσαρέλα με το ανθότυρο,
τη ζάχαρη, το ροδόνερο και το απλώνουμε επάνω στο κανταΐφι που
έχουμε στρώσει στο ταψί. Βάζουμε επάνω το κανταΐφι που
έχουμε ψιλοκόψει και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° βαθμούς για
45-55 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Όταν είναι έτοιμο  το περιχύνουμε με το σιρόπι και το φιστίκι.
Σερβίρετε χλιαρό. Buon appetite!!
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών