28.4.13

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΨΗΤΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ














ΥΛΙΚΑ για 4 ατομα

-1 κατσικίσιο μπουτάκι μεγάλο

-2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες 
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-1 κούπα κρασί λευκό
-2 κουτ. της σούπας  ξίδι λευκό
-1 κουτ.της σούπας ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
-1 κούπα ελαιόλαδο
-4 μεγάλες πατάτες κυδωνάτες
-2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
-1 κουτ. του γλυκού δενδρολίβανο
-2 ξυλάκια κανέλλα
-5-6 κόκκους μπαχάρι
-2 φυλαράκια δάφνη
-αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κρεμμύδι  τις 2 σκελίδες σκόρδο, λίγο από το ψιλοκομμένο  το κρασί, το ξίδι, το δενδρολίβανο, τη ρίγανη, τη κανέλλα, το μπαχάρι, και τη δάφνη. 

Τα ανακατεύουμε καλά και με ένα πινέλο αλείφουμε το μπουτάκι με το μείγμα  Αλατοπιπερόνουμε πολύ καλά το κρέας και το βάζουμε σε μια σακούλα φαγητού μαζί με την υπόλοιπη μαρινάτα. Κλείνουμε τη σακούλα και τη βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα βάζουμε της πατάτες στο ταψί ρίχνουμε το λάδι και το σκόρδο που περίσσεψε αλατοπιπερόνουμε καλά και τοποθετούμε επάνω το κρέας  Ρίχνουμε μέσα στο ταψί και τη μίση μαρινάτα και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° βαθμούς. Μόλις περάσουν 45 λεπτά βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και με ένα πινέλο αλείφουμε καλά το κρέας . Βάζουμε πάλι το ταψί στο φούρνο και ανά διαστήματα αλείφουμε το κρέας με τη μαρινάτα. Ψήνουμε συνολικά το φαγητό για 2½ - 3 ωρες. 
Buon appetito!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών

Μέλη