ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
-1 κιλό εντεράκια αρνίσια
-300 γραμ. γλυκάδια
-2 κουτ. της σούπας ρίγανη
-10 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
-2 λεμόνια (το χυμό τους)
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα εντεράκια παρά πολύ καλά μέσα–έξω (τα γυρνάμε με ένα λεπτό ξυλαράκι) (βέργα) σε τρεχούμενο νερο.Τα βάζουμε για 10-15 λεπτά σε νερό με ξίδι για να φύγει η μυρωδιά τους τα ξεπλένουμε ελαφρά πλένουμε καλά και τα γλυκάδια και πλέκουμε τα εντεράκια κοτσίδες βάζοντας ενδιάμεσα γλυκάδια. Αν βγουν μεγάλα δεν πειράζει θα μαζέψουν στο ψήσιμο.Τα βάζουμε σε ένα ταψί ρίχνουμε το ελαιόλαδο,το χυμό λεμόνι,τη ρίγανη, και αλατοπιπερώνουμε καλά.Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φού
ρνο στους 220°βαθμούς για 1-1½ώρα. Αν δούμε τα γαρδουμπάκια να αρπάζουν γρήγορα τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
ρνο στους 220°βαθμούς για 1-1½ώρα. Αν δούμε τα γαρδουμπάκια να αρπάζουν γρήγορα τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Σερβίρουμε ζεστά.Buon appetitο!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου