1.12.12

ΜΥΔΟΣΟΥΠΑ











ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

-½ κούπα λευκό κρασί ξηρό
-1 κ.γ πελτές τσίλι
-2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
-1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
-500 γρ. μύδια πλυμένα και καθαρισμένα με το κέλυφος
1½ κούπα κρέμα γάλακτος
-1 κουτ. σούπας φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το κρασί,τον πελτέ,το χυμό λεμονιού,το πιπέρι και το σκόρδο.
Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα μύδια και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Αφαιρούμε τα μύδια με μια τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε πάλι τον υπόλοιπο ζωμό να πάρει βράση.
Ρίχνουμε την κρέμα και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Αφαιρούμε το κέλυφος από τα μύδια, τα ρίχνουμε στη σούπα και σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με άνηθο.Buon apettito!!!
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών