ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα
-1 κιλό χταπόδι πλυμένο και κομμένο σε κομμάτια ½ δακτύλου
-12 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
-12 κόκκοι πράσινο
-αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-1 κ.γ. ρίγανη
-1 ποτήρι του κρασιού γλυκό κρασί μοσχάτο (Σάμου ή Λήμνου)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα μαζί με το πράσινο πιπέρι,χωρίς άλλα υγρά,σκεπάζουμε και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 50 λεπτά.
Προς το τέλος αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα το χταπόδι (κρατάμε το ζουμί) και το μεταφέρουμε στο τηγάνι όπου έχουμε βάλει το λάδι να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε τη ρίγανη,αλατοπιπερώνουμε και τηγανίζουμε για 15 λεπτά.
Με ένα κουτάλι,αφαιρούμε από το τηγάνι όσο λάδι μπορούμε.
Κατόπιν προσθέτουμε το κρεμμύδι,το κρασί και το ζουμί από την κατσαρόλα και βράζουμε για περίπου 8 λεπτά.Buon apettito!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου