4.11.12

ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ











ΥΛΙΚΑ για 6 μερίδες

-150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
-150 γρ.  παρμεζάνα τριμμένη
-8 αυγά χωρισμένα κρόκοι από ασπράδια
-½ λίτρο γάλα
-125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
-100 γρ. αλεύρι
-λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
-αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει,ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.Με πολύ προσοχή ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια βελούδινη κρέμα.Κατόπιν ρίχνουμε τα τυριά και το μοσχοκάρυδο.Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ρίχνοντας έναν έναν τους κρόκους και αλατοπιπερώνουμε.Αποσύρουμε από την φωτιά.
Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ σε σφιχτή μαρέγκα.
Ενώνουμε με απαλές κινήσεις τη μαρέγκα με το μείγμα και αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο σκεύος του σουφλέ ή σε μικρά ατομικά πυρίμαχα φορμάκια.
Γεμίζουμε μέχρι τη μέση για να έχει περιθώριο να φουσκώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 40 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.Buon apettito!!!
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών