3.11.12

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ











ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα

-1 κονσέρβα τόνο σε νερό
-120 γρ. ξερά φασόλια
-2 αυγά βρασμένα σφιχτά
-200 γρ. τρυφερό σπανάκι
-10 ντοματίνια
-1 κ.γ. ξαρμυρισμένη κάπαρη

Για τη σος:

-χυμό από 1½ λεμόνι
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε από βραδύς τα φασόλια.Την άλλη μέρα τα στραγγίζουμε και βράζουμε σε μια κατσαρόλα για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.Σουρώνουμε,ξεπλένουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Πλένουμε καλά το σπανάκι,το στραγγίζουμε και κόβουμε με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια.
Πλένουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση.
Αδειάζουμε το νερό από τον τόνο, τον κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και κόβουμε τα αυγά στα τέσσερα.
Σε μια πιατέλα στρώνουμε τα φασόλια, το σπανάκι,τον τόνο,τα αυγά την κάπαρη και τα ντοματίνια.
Βάζουμε όλα τα υλικά της σος σε σέικερ που κλείνει καλά και ανακινούμε δυνατά ή τα χτυπάμε σε ψηλό ποτήρι με το μηχανάκι του φραπέ.
Περιχύνουμε την σαλάτα και σερβίρουμε.Buon apettito!!!
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών