16.10.12

ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ











ΥΛΙΚΑ για 6-8 άτομα

-4 φύλλα ζύμη σφολιάτας (2 πακέτα)
-500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
-2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
-1/3 κούπας ελαιόλαδο
-2 κούπες κίτρινο τυρί τριμμένο
-λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
-λίγο αλάτι
-1 κρόκο αυγού για το άλειμμα της σφολιάτας
-4 κουτ.σούπας σουσάμι για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και αχνίζουμε τα πράσα για 3-4 λεπτά.Ρίχνουμε τον κιμά και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να απορροφήσουν τα υγρά.Προσθέτουμε αλάτι και μαϊντανό και βγάζουμε από την φωτιά.
Κόβουμε το κάθε φύλλο σφολιάτας στα δύο.Απλώνουμε τα 8 κομμάτια σφολιάτας και μοιράζουμε τη  γέμιση κατά μήκος του κάθε φύλλου.Πασπαλίζουμε με το τυρί, τα τυλίγουμε σε ρολά και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι. Χτυπάμε τον κρόκο με λίγο νερό και αλείφουμε κάθε ρολάκι με πινέλο.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 30-40 λεπτά, να ροδοκοκκινίσουν. Buon apettito!!
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών