ΥΛΙΚΑ
-2 μικρές ντομάτες ψιλοκομμένες και ξεσποριασμένες
-½ κούπα τριμμένη μοτσαρέλα ή κεφαλογραβιέρα
-2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί,μόνο την ψίχα τριμμένη
-10 μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
-2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
-½ κ.γ. τριμμένο θυμάρι ή ρίγανη
-τα ποδαράκια από τα μανιτάρια ψιλοκομμένα
-αλάτι και πιπέρι
-6 μανιτάρια μεγάλα
-3 κουτ.σούπας χυμό λεμονιού
-6 κ.γ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας με βασιλικό από βάζο(του εμπορίου)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα πρώτα 7 υλικά και αλατοπιπερώνουμε.Σε ένα καλά λαδωμένο πυρέξ, αραδιάζουμε τα μανιτάρια αφού πρώτα τα έχουμε καθαρίσει με μια βρεγμένη πετσέτα και τα αλείψουμε με χυμό λεμονιού.(Αν θέλουμε προσθέτουμε στην γέμιση 2 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένες και ψημένες ελαφρά στο τηγάνι).
Γεμίζουμε τα μανιτάρια με τη γέμιση και βάζουμε 1 κ.γ. έτοιμη σάλτσα από πάνω.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 5-7 λεπτά.Σερβίρουμε σε πιατέλα στρωμένη με ρόκα ή πράσινη σαλάτα.Buon apettito!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου