12.9.12

HOUT MAKLI (ΤΥΝΗΣΙΑ)












ΥΛΙΚΑ για 4 ατομα

-4 φιλέτα ψαριού (οτι θέλουμε)
-3 κολοκυθάκια
-1 αυγό
-2 λεμόνια (το χυμό τους
-1/4 κούπα ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2 κούπες χυμό ντομάτας
-½ κουτ.της σούπας χαρίσα 
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
-αλεύρι
-αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το φιλέτο από το ψάρι και το στραγγίζουμε να φύγουν τα νερά.
Ρίχνουμε αλάτι & πιπέρι και το χυμό από ένα λεμόνι και το αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε και 
κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες.Σε ενα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.Οταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε απο το τηγάνι
και τα τοποθετουμε επάνω σε  απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα λάδια.Στο ιδιο λάδι ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε μέσα το χυμό ντομάτας, το σκόρδο, τη χαρίσα αλάτι & πιπέρι χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ανακατεύουμε και την αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5-6 λεπτά ακόμα.

ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΨΑΡΙΟΥ

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε καλά. Αλευρώνουμε το φιλέτο ψαριού το βουτάμε στο αυγό και πάλι στο αλεύρι (και απο τις 2 πλευρές) και τα τηγανίζουμε μέχρι να χρυσώσουν μέσα στο ελαιόλαδο.Οταν είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί 
για να φύγουν τα περιττά λάδια. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λεμόνι στη σάλτσα ανακατεύουμε και 
σερβίρουμε βάζοντας λαχανικά στο πιάτο και τοποθετώντας το ψάρι απο πάνω περιχυμένο με 
λίγη σάλτσα. Buon apettito!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών