10.9.12

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ Η ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΡΕΤΣΙΝΑ












ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα

-2 φιλέτα γαλοπούλα η κοτόπουλο χωρίς πέτσα κομμένα σε κομμάτια
-1 μεγαλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-1 κόκκινη & μια κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
-4-5 κουτ.της σούπας ελαιόλαδο
-1/3 της κούπας ρετσίνα
-1/4 της κούπας χυμό λεμόνι
-1 κουτ. του γλυκού θυμάρι φρέσκο
- αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και αλατοπιπερώνουμε το κρέας απ' ολες τις μεριές
Σε ενα μεγάλο  αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε πάρα πολύ καλά το ελαιόλαδο
και τηγανίζουμε το κρέας για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσει απο όλες τις μεριές.
Όταν γίνει το κρέας χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι το σκόρδο και τις πιπεριές και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά τα λαχανικά. Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τη 
ρετσίνα ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράζει για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το
αλκοόλ. Ρίχνουμε το λεμόνι και το θυμάρι ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5-6 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό συνοδεία με πατάτες τηγανητές και μια σαλάτα εποχής
Buon apettito!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών