ΥΛΙΚΑ για 5-6 ατομα
-250 γραμ. κουβερτούρα
-2 κουτ.της σούπας γάλα
-1 κουτ. της σούπας βούτυρο
-2 αυγά (χωριστά ο κρόκοι απο τα ασπράδια)
-2 κουτ.του γλυκού λικέρ (οτι θέλουμε)
-½ κούπα κρεμά γάλακτος ligth σε σαντιγί
-2 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τη κουβερτούρα σε ενα μπεν μαρι μαζί με το βούτυρο και το γάλα μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ενα μείγμα.
Ανακατεύουμε το λικέρ με τους κρόκους και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας γρήγορα
για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε το μείγμα απο το μπεν μαρι και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί. Τη ρίχνουμε μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μια απαλή μαρέγκα (οχι σφιχτή)και τη ρίχνουμε
στο μέσα ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μοιράζουμε το μους σε 5-6
ποτήρια σαμπάνιας η σε κούπες του καφέ και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.Buon apettito
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου