13.9.12

ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ ΙΤΑΛΙΚΗ ΖΕΣΤΗ













ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα

-4 φέτες ψωμί χωριάτικο χωρίς κόρα
-8 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
-6 μπούτια κοτόπουλο σε φιλέτο (κομμένα σε μπουκιές)
-400 γραμ αγκιναράκια κονσέρβα πλυμένα και πολύ καλά στραγγισμένα
-5 λιαστές ντομάτες
-2 σκελίδες σκόρδο
-½ κουτ. τοου γλυκού σαφράν
-1 λεμόνι κανονικό (το χυμό του)
-½ κούπα ψιλοκομμένο βασιλικό
-αλάτι & πιπέρι

ΕΚΕΛΕΣΗ

Αλείφουμε το ψωμί με 2 κουτ. ελαιόλαδο και απο τις δυο πλευρές τις αλατίζουμε
τις φρυγανίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε
4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο πολύ καλά απ' όλες τις πλευρές.
ρίχνουμε τις αγκινάρες, τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο, το σαφράν, το χυμο λεμονιου, αλάτι & πιπέρι ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 8-10 λεπτά. Σερβίρουμε βάζοντας 
το κοτόπουλο με τη σάλτσα του σε ένα μπολ μαζί με τα φρυγανισμένο ψωμί και το βασιλικό
τα ανακατεύουμε και ρίχνουμε και 2 κουτ. ελαιόλαδο.Buon apettito!!
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών