5.6.12

ΧΤΑΠΟΔΙ ΞΙΔΑΤΟ








ΥΛΙΚΑ  

-1 χταπόδι 1.200 γραμ
-½ λίτρο νερό
-100 ml ξίδι λευκό
-2 δαφνόφυλλα
-3-4 κόκκους πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΖΟ

-250 ml ελαιόλαδο
-150 ml ξιδι
-2 κουτ. της σούπας ρίγανη
-1 κουτ της σούπας αλάτι χοντρό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά το χταπόδι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα 
μαζί με όλα τα υλικά και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για
40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά, Όταν είναι έτοιμο το
βγάζουμε από τη κατσαρόλα και μόλις κρυώσει ελαφρώς το 
κόβουμε σε μπουκιές και το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα
(για αποστείρωση βλεπε ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΣΠΙΤΙΚΗ)
Γεμίζουμε τα βάζα με λάδι ξίδι αλάτι και ρίγανη.Buon apettito!!
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών