16.6.12

ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ















ΥΛΙΚΑ για 1 κιλό αμυγδαλωτά


-300 γραμ αμυγδαλώπαστα ετοιμη
-τα ασπράδια από 4 αυγά μέτρια (130 γραμ)
-τους κρόκους απο 2 αυγά μέτρια (40 γραμ)
-40 ml Amaretto
-250 γραμ αμύγδαλο σε σκόνη
-250 γραμ. αμύγδαλο καβουρντισμένο χοντροκομμένο
-ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε την αμυγδαλώπαστα με τα ασπράδια
απο τα αυγά μέχρι να γίνουν ενα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε 
σταδιακά το Amaretto, τη σκόνη αμυγδάλου και τα καβουρντισμένα αμύγδαλα
και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα 
σκεπασμένο με μεμβράνη για λίγο στο ψυγείο. Όταν είναι έτοιμο πλάθουμε μικρά
αμυγδαλωτά και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε 
προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 15-20 λεπτά. Όταν κρυώσουν λίγο τα 
πασπαλίζουμε με αχνή ζάχαρη.Buon apettito!!
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών