1.5.12

ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ SAVORO












ΥΛΙΚΑ για 4-6 άτομα
-20 μέτρια μπαρμπούνια καθαρισμένα
-1 κούπα του τσαγιού ξύδι από κρασί
-½ κούπα του τσαγιού πετιμέζι
-1 κούπα του τσαγιού  μαύρες σταφίδες
-1 φύλλο δάφνης
-2 κουτ.της σούπας δενδρολίβανο ξερό
-αλεύρι για το αλεύρωμα
-ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
-αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλευρώνουμε τα ψάρια και τα τηγανίζουμε καλά.
Τα βάζουμε σε ενα βαθύ σκεύος για φύλαξη.
Μέσα στο ελαιόλαδο που τηγανίσαμε τα μπαρμπούνια
ρίχνουμε το ξύδι και τις σταφίδες και τα αφήνουμε
να πάρουν μια βράση. Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε 
το δενδρολίβανο και το πετιμέζι. Όταν μελώσουν τα υλικά
η σάλτσα είναι έτοιμη. Περιχύνουμε τα μπαρμπούνια με
τη σάλτσα.Τα μπαρμπούνια διατηρούνται με αυτό το τρόπο
όσο καιρό θέλετε. Αν μείνει τίποτα στο σκεύος τη μέρα που 
θα τα φτιάξετε!! Buon appetito


Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών