29.5.12

ΧΤΑΠΟΔΙ ΤΡΥΦΕΡΟ ΜΕ ΦΑΒΑ















ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα


-1 χταπόδι μέτριο
-1 κούπα κρασί κόκκινο
-2 κουτ της σούπας ελαιόλαδο
-½ λεμόνι (το χυμό του)
-1 κουτ. του γλυκού θυμάρι
-κάπαρη & ρίγανη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι και το αχνίζουμε
μέχρι να βγάλει τα υγρά του. Όταν τα απορροφήσει ρίχνουμε
μέσα το κρασί σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε
για 1 ώρα. Για να δούμε αν το χταπόδι είναι έτοιμο με ένα μαχαίρι
τρυπάμε τη κουκούλα του χταποδιού. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε
από τη κατσαρόλα και το κόβουμε σε κομμάτια.Στην ίδια κατσαρόλα
που έχει μείνει το κρασί ρίχνουμε το ελαιόλαδο το χυμό λεμόνι το
θυμάρι και το κομμένο χταπόδι ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε
μέχρι να μελώσει η σάλτσα. Σε μια άλλη κατσαρόλα ετοιμάζουμε
τη φάβα βλ.ΦΑΒΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ. Σερβίρουμε με τη φάβα και 
ρίχνουμε λίγο ρίγανη και κάπαρη.Buon apettito!!
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών