29.4.12

ΦΑΒΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ













ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα


-1 φλιτζάνι φάβα Σαντορίνης ΠΟΠ
-3 φλιτζάνια νερό
-1 μέτριο κρεμμύδι χοντροκομμένο
-δάφνη
-αλάτι,πιπέρι
-ελαιόλαδο
-χυμό από μισό λεμόνι
-κάπαρη
-ρίγανη
-1 κρεμμυδάκι (ξερό ή φρέσκο)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζουμε το νερό(δροσερό) στην κατσαρόλα ,(κατά προτίμηση στενή και ψιλή γιατί όταν χυλώνει αρχίζει να πετάει) με την φάβα και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει.Χαμηλώνουμε και άλλο την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για μία ώρα.
20 λεπτά πριν από το τέλος προσθέτουμε την δάφνη.Όταν είναι έτοιμη την περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
Σερβίρουμε στο πιάτο και περιχύνουμε με το λάδι και το λεμόνι.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,κάπαρη και ρίγανη.Buon appetito!
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών