2.5.12

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ Α ΛΑ ΠΟΛΙΤΑ









ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα


-12 αγκινάρες μεγάλες καθαρισμένες,μόνο οι καρδιές
-2 ξερά κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε κυβάκια
-3 καρότα μέτρια κομμένα σε ροδέλες
-3 μέτριες πατάτες κομμένες σε κυβάκια
-1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-χυμό από 1 λεμόνι ή παραπάνω αν θέλουμε
-αλάτι, πιπέρι
-άνηθο
-5 με 6 λεμόνια και 2-3 κουτ.σούπας αλεύρι για το καθάρισμα των αγκινάρων
-1 φύλλο λαδόκολλα κομμένο στην διάμετρο της κατσαρόλας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε κρύο νερό,τον χυμό από 2 λεμόνια,το αλεύρι και 
λίγο αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.Κόβουμε τα υπόλοιπα λεμόνια στην μέση.
Κάθε αγκινάρα που καθαρίζουμε, την τρίβουμε καλά με ένα κομμένο λεμόνι και
την βάζουμε στο μπολ με το λεμονόνερο για να μην μαυρίσουν.Σε μια φαρδιά 
κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες,τα καρότα,τα κρεμμύδια,το λάδι,τον χυμό ενός
λεμονιού και αλατοπίπερο.Ξεπλένουμε τις αγκινάρες και τις τακτοποιούμε στην
κατσαρόλα σε μονή στρώση αν γίνεται,πάνω από τα άλλα υλικά,με το κοίλο μέρος
προς τα κάτω.Προσθέτουμε νερό ίσα να τις σκεπάσει.Βάζουμε την λαδόκολλα 
από πάνω,να ακουμπά πάνω στα υλικά,σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε
σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40-45 λεπτά.Αποσύρουμε από την φωτιά και τις
αφήνουμε σκεπασμένες για να μην μαυρίσουν.Αν έχει μείνει νερό στη κατσαρόλα,
βγάζουμε όλα τα στέρεα υλικά, και βράζουμε τα υγρά ώστε να μείνει μόνο το  λάδι.
Σερβίρουμε τις αγκινάρες σε μία πιατέλα και με ένα κουτάλι τις γεμίζουμε με τα
καρότα,τα κρεμμύδια και τις πατάτες.Πασπαλίζουμε με άνηθο και περιχύνουμε το 
φαγητό με το λάδι από την κατσαρόλα.Τις τρώμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Buon appetito!
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών