ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
-1 κιλό φρέσκος αρακάς καθαρισμένος(2 κιλά περίπου ακαθάριστος)ή κατεψ/νος
-3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο(170 ml)
-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-2 καρότα σε κυβάκια
-3 μέτριες πατάτες σε κυβάκια
-2 κουτ.σούπας πελτές
-1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
-½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
-αλάτι,πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 50 ml ελαιόλαδο και
σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.Προσθέτουμε
τις πατάτες και τα καρότα και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
Βάζουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε για λεπτό ακόμα.
Ρίχνουμε 300 ml ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά
ή μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα και οι πατάτες και να
εξατμιστούν τα υγρά.Εν τω μεταξύ σε μια άλλη κατσαρόλα
ζεματίζουμε τον αρακά για 5-8 λεπτά.Τον στραγγίζουμε
και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τις πατάτες και τα
κρεμμύδια,όταν είναι έτοιμα, και μαγειρεύουμε για περίπου
3 λεπτά.Αποσύρουμε,ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι,τα μυρωδικά,
αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.Αφήνουμε να κρυώσει λίγο
και σερβίρουμε.Buon appetito!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου