20.5.12

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ



















ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα


-250 γραμ. γίγαντες (2 φλιτζ. του τσαγιού) Πρεσπων η Καστοριάς
-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-2 καρότα μέτρια κομμένα σε ροδέλες
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-1 μεγάλη ώριμη ντομάτα περασμένη στο τρίφτη
-1 κουτ του γλυκού πελτέ
- 1 κουτ.του γλυκού ρίγανη
-½ κουτ. του γλυκού κύμινο
-1 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
-1 κουτ.του γλυκού ζάχαρη
-αλάτι & πιπέρι
-1 ποτήρι νερό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζετε τους γίγαντες σε κρύο νερό από βραδύς και το πρωί 
αδειάζεται το νερό και τα ξαναβάζουμε σε φρέσκο για 30 λεπτά.
Τα σουρώνετε να φύγουν τα υγρά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 
το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 
4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνετε μέσα τη ντομάτα τα καρότα 
το πελτέ διαλυμένο σε ένα φλιτσάνι νερό, όλα τα μπαχαρικά 
τη ζάχαρη ένα ποτήρι νερό και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε τη 
κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά. Αδειάζουμε 
τους γίγαντες στη γάστρα ρίχνουμε τη σάλτσα από πάνω
αλατοπιπερώνουμε σκεπάζουμε τη γάστρα και τη βάζουμε 
στο φούρνο στους 180° βαθμούς για 50-60 λεπτά
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό η σε θερμοκρασία δωματίου
ρίχνοντας επάνω λίγο ελαιόλαδο και το συνοδεύουμε 
με φέτα και ελιές θρούμπες. Buon apettito!!
Σε αυτό το φαγητό μπορούμε για ποιο πικάντικη γεύση
να βάλουμε μέσα λουκάνικο που το έχουμε τσιγαρίσει
προηγούμενος.
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών