20.5.12

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ



















ΥΛΙΚΑ για ένα βάζο


-1 κιλό σαρδέλες
-3-4 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
-2 φλιτζ. του τσαγιού ξύδι
-1 κουτ. της σούπας αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Καθαρίζουμε απο τα εντόσθια και τα κεφάλια και πλένουμε τις σαρδέλες.
Τις αφήνουμε να σουρώσουν για 2-3 ώρες.Τις αλατίζουμε και τις βάζουμε 
σε ένα μπολ ρίχνουμε το ξύδι τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε για 4-5 ώρες.
Στραγγίζουμε τις σαρδέλες από το ξύδι τις φιλτράρουμε ανοιγοντάστες 
στη μέση με ένα μαχαιράκι και αφαιρώντας το κόκαλο και τις ξαναβάζουμε στο
ξύδι για 5-6 ώρες μέχρι να ασπρίσουν.Τις βγάζουμε από το ξύδι τις στεγνώνουμε 
ελαφρά σε απορροφητικό χαρτί και τις τοποθετούμε σε ένα βάζο. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο
μέχρι να τις σκεπάσει και τις αφήνουμε σε δροσερό μέρος. Διατηρούνται με αυτό το
τρόπο για 6-7 μήνες.Buon apettito!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών