2.5.12

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ















ΥΛΙΚΑ


-5 μελιτζάνες φλάσκες χοντρές πλυμένες
-1 κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη και κομμένη στην μέση(κρατάμε τους σπόρους)
-1 κίτρινη πιπεριά καθαρισμένη και κομμένη στην μέση(κρατάμε τους σπόρους)
-1 κρεμμύδι ξερό μικρό
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-2 κουτ.σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-χυμός από ½ λεμόνι
-4 με 5 κουτ.σούπας ξύδι
-5 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
-αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις στους 200°C.Σε ένα ταψί βάζουμε 
τις 3 μελιτζάνες τρυπημένες με το πιρούνι και τις πιπεριές και ψήνουμε για 20-25 
λεπτά.Αν οι πιπεριές ψηθούν πιο γρήγορα,τις βγάζουμε από τον φούρνο και 
όπως είναι ζεστές τις βάζουμε σε πλαστική σακούλα και τις κλείνουμε ώστε να
ξεφλουδιστούν εύκολα.Παράλληλα καψαλίζουμε τις άλλες 2 μελιτζάνες στο 
γκαζάκι,χωρίς να τις τρυπήσουμε,για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά.Πρέπει να 
μαυρίσει η φλούδα και να μυρίζει σαν καμμένη.Η σάρκα τους να είναι μαλακή 
και να  πιέζεται με το χέρι.Με ένα κουτάλι αφαιρούμε την σάρκα από τις 
καψαλισμένες μελιτζάνες και από του φούρνου και την ψιλοκόβουμε.
Το ίδιο κάνουμε και με τις ξεφλουδισμένες πιπεριές.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 
τις μελιτζάνες,τις πιπεριές και τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τους σπόρους που
έχουμε κρατήσει.Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το ξύδι και το σκόρδο ανάλογα
πως μας αρέσει.Buon appetito!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget
Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks