16.5.12

ΤΗΓΑΝΙΑ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΚΑΠΠΑΡΗ















ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα


-½ κιλο χοιρινό απο λαιμό
-αλεύρι
-2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
-αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-2 κουτ. της σούπας κάππαρη 
-½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
-2 κουτ. της σούπας ξύδι
-½ ποτήρι νερό
-1 μικρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- λίγο φρέσκο θυμάρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πλένουμε και κόβουμε το χοιρινό σε λεπτές φέτες(περίπου 1 εκατοστό).
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κομμένο κρέας αφού το 
αλευρώσουμε ελαφρώς.για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλα. Βάζουμε το
κρέας σε απορροφητικό χαρτί και στο ιδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι
για 5 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συχνά. Βάζουμε 
πάλι το κρέας στο τηγάνι και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε
με προσοχή γιατί έχουμε βάλει τη κάππαρη και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά 
σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέση η σάλτσα. Σερβίρουμε μα ρύζι πιλάφι
σε μεγάλη πιατέλα που το περιχύνουμε με τη σάλτσα.Buon apettito!!
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών