ΥΛΙΚΑ για 40 κομμάτια περίπου
-2 φύλλα σφολιάτας
-2 αυγά χτυπημένα με 1 κουτ.σούπας νερό
-4 κουτ.σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
-1 κ.γ. κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήνουμε την σφολιάτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο και τα αλείφουμε με τα αυγά.Πασπαλίζουμε με αρκετή ζάχαρη και την κανέλα.Ξεκινάμε να τυλίγουμε το πρώτο φύλλο προς τα μέσα,συγχρόνως και από τις 2 πλαϊνές πλευρές.Δηλαδή πιάνουμε την δεξιά πλευρά και την τυλίγουμε σε ρολό και το ίδιο και την αριστερή ώστε τα 2 ρολά να ενωθούν στο κέντρο του φύλλου.(όπως φαίνεται στην φωτο).Το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο φύλλο.
Τα βάζουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο μέχρι να σφίξει πάλι η σφολιάτα.Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το κάθε ρολό σε φέτες πάχους 1 εκ. και τα απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα,αφήνοντας κενό 2 εκ.ανάμεσα τους.Τα ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά,μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να ψηθεί καλά η σφολιάτα.Εναλλακτικά αντί για ζάχαρη και κανέλα μπορούμε να απλώσουμε μαρμελάδα ή να ρίξουμε τρίμμα κουβερτούρας.
Buon appetito!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου