27.4.12

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ













ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
-500 γραμ. κολοκύθια
-2 κουτ. της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο (όχι περισσότερο)
-2 κουτ. της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-100 γραμ. τυρί (κατίκι)
-4 κουτ. της σούπας φρυγανιά τριμμένη
-3 αυγά χτυπημένα
-αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-λάδι για το τηγάνι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Τρίβουμε τα κολοκύθια στο τρίφτη και τα αφήνουμε στο 
σουρωτήρι για να βγάλουν τα υγρά τους.
Στη συνέχεια τα στύβουμε καλά με τα χεριά μας
και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με τα 
υπόλοιπα υλικά (δυόσμο, μαϊντανό,κατίκι, κρεμμυδάκια, αυγά, φρυγανιά)
Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το μείγμα για 20 λεπτά να ενωθούν οι
γεύσεις. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει. Μόλις κάψει το λάδι 
βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα κουταλιές από το
μείγμα. όταν κάνουν κρούστα ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά
και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά. Βάζουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό
χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι. Σερβίρουμε με ντιπ γιαουρτιού 
(βλ.Γαριδούλες τηγανητές με σάλτσα γιαουρτιού) Buon appetito!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών