28.4.12

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ









ΥΛΙΚΑ

Για την ζύμη:
-250 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-125 γρ.βούτυρο
-2 κρόκοι αυγών
-λίγο αλάτι
-30 με 40 γρ. νερό

Για την γέμιση:
-2 κρόκοι αυγών
-500 γρ. κρέμα γάλακτος
-200 γρ. μανιτάρια
-150 γρ. ζαμπόν
-250 γρ. διάφορα τυριά τριμμένα
-αλάτι,πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την ζύμη:
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας ελαφρά με το χέρι
και προσθέτουμε το ελαφρά λιωμένο βούτυρο,τους κρόκους και λίγο λίγο το
νερό και ζυμώνουμε.
(αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι ίσα η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια).
Στρώνουμε την ζύμη με τα χέρια σε μία ταρτιέρα να πιάσει και τα τοιχώματα
γύρω γύρω.

Για την γέμιση:
Σοτάρουμε τα μανιτάρια με λίγο βούτυρο.
Ρίχνουμε στην ανοιγμένη ζύμη τα τριμμένα τυριά, το ζαμπόν και τα μανιτάρια.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ελαφρά με το σύρμα προσθέτοντας τους κρόκους
έναν έναν και στο τέλος το αλάτι και το πιπέρι.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στην γέμιση και ψήνουμε στους 180°C αέρα για 45 λεπτά
και μετά για 15 λεπτά μόνο φούρνο κάτω, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και τα
πλαϊνά της πίτας.Φυσικά αν θέλουμε προσθέτουμε ότι υλικό μας αρέσει, όπως
μπέικον,πιπεριές κλπ.Buon appetito!
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών