30.4.12

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ


























ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα


-10 καλαμαράκια μέτρια καθαρισμένα
-8 κουτ. της σούπας ρύζι νυχάκι
-1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
-4 ντομάτες
-1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
-1 ποτήρι λευκό κρασί
-6 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε τα κεφαλιά απο τα καλαμαράκια 
και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά 
περίπου σε μια κατσαρόλα  μέχρι να πιουν τα υγρά τους 
και να αρχίσουν να ροδίζουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι
και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το ρύζι ανακατεύουμε 
καλά και σβήνουμε με το μισό κρασί. Όταν εξατμιστεί
το αλκοόλ κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα 
μυρωδικά μια ντομάτα περασμένη απο το χοντρό τρίφτη
το σκόρδο και το αλατοπίπερο.Με ενα κουταλάκι γεμίζουμε 
τα καλαμαράκια μέχρι τη μέση (με προσοχή να μην ανοίξουν)
Κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες και αραδιάζουμε τα
καλαμαράκια σε μια κατσαρόλα που να τα χωράει ακριβώς.
Ρίχνουμε τρεις ντομάτες τριμμένες το υπόλοιπο κρασί λίγο
ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα 
και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 40 λεπτά περίπου.
Buon apettito!!!!



Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών