23.4.12

ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ

















ΥΛΙΚΑ για 4-5 άτομα


-500 γρ. λαιμό χοιρινό ή σπάλα χοιρινή ξεκοκαλισμένα
-1½ κουταλιά του γλυκού κύμινο
-1½ κουταλιά του γλυκού σκόνη μουστάρδας (προαιρετικά)
-1½ κουταλιά του γλυκού πάπρικα
-λίγο σπορέλαιο
-2 κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους
-Αλάτι,πιπέρι
-4 ντομάτες μεσαίου μεγέθους
-Πίτες για σουβλάκια
-½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-200 γρ. τζατζίκι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Αν ο λαιμός είναι χοντρός, τον κόβω μια φορά κατά μήκος για να ψηθεί πιο 
γρήγορα και ομοιόμορφα.
Χτυπάω στο multi το ένα κρεμμύδι με λίγο σπορέλαιο.
Με αυτό το μείγμα αλείφω το κρέας.
Κατόπιν πασπαλίζω το κρέας με όλα τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι και το ψήνω
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 30-40 λεπτά μέσα σε ένα ταψί.
Αφήνω λίγο το κρέας να κρυώσει και το κόβω σε πολύ λεπτές φέτες με ένα 
καλό μαχαίρι.
Επειδή εμένα μου αρέσει να είναι τραγανός, ξαναβάζω τις φέτες στον φούρνο για 
20-30 λεπτά ακόμα.(τον χρόνο τον καθορίζετε εσείς ανάλογα με το πόσο 
ξεροψημένος θέλετε να γίνει).
Κόβω τις ντομάτες σε λεπτές φέτες.
Ψιλοκόβω τα κρεμμύδια και τα ανακατεύω καλά με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρω με τζατζίκι και πίτες ψημένες(κατά προτίμηση αλάδωτες)
Buon appetito!


Προετοιμασία 40 λεπτά


Μαγείρεμα 1-1½ ώρα
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών