29.4.12

ΛΑΧΜΑΤΖΟΥΝ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΑΡΝΑΚΙ

















ΥΛΙΚΑ


Για την ζύμη:
-1 κ.γ. ζάχαρη
-1 φακελάκι μαγιά ξηρή
-2 φλιτζάνια αλεύρι και αλεύρι για το ζύμωμα και τους πάγκους
-3/4 φλιτζανιού χλιαρό νερό
-1½ κ.γ. αλάτι
-ελαιόλαδο για το άλειμμα
(ή έτοιμη Αραβική πιτούλα για να γλυτώσετε το ζύμωμα)


Για την γέμιση:
-200 γρ. κιμά αρνίσιο
-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-3 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
-1μικρή καυτερή πιπεριά χωρίς τα σπόρια, ψιλοκομμένη
-1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1 κ.γ. κύμινο τριμμένο
-1 πρέζα κανέλα τριμμένη
-1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο
-1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 ντομάτα φρέσκια περασμένη από τον τρίφτη
-αλάτι,πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Για την ζύμη:
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το νερό,την μαγιά και την ζάχαρη.
Το αφήνουμε για 10 λεπτά να αφρίσει.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και σχηματίζουμε στο
κέντρο μια λακκούβα.Ρίχνουμε στη λακκούβα το μείγμα της μαγιάς και 
ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Αλευρώνουμε έναν πάγκο και μεταφέρουμε εκεί την ζύμη.Ζυμώνουμε για 6 λεπτά
περίπου,μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα μπολ και μεταφέρουμε την ζύμη εκεί.
Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε για μία ώρα περίπου.
Βγάζουμε την ζύμη από το μπολ και την χωρίζουμε σε 4 κομμάτια.
Σχηματίζουμε 4 μπάλες και τις μεταφέρουμε σε αλευρωμένο ταψί.
Καλύπτουμε με νωπή πετσέτα και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 45 λεπτά.

Για την γέμιση:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί ο κιμάς.
Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για μισή ώρα περίπου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε
το κάθε μπαλάκι ζύμης με τον πλάστη όσο μπορούμε.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα μεγάλο ταψί και τοποθετούμε εκεί τα φύλλα της
ζύμης.Βάζουμε το 1/4 του μείγματος του αρνιού πάνω σε κάθε φύλλο και το 
απλώνουμε  με το κουτάλι να πάει παντού.
Ψήνουμε τα λαχματζούν για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η ζύμη και 
να ψηθεί ο κιμάς.Buon appetito!
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών