Υλικά για 6 άτομα
-300 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
-8 φιλέτα αντσούγιας
-18 ντοματίνια κομμένα στη μέση
-1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
-100 γρ. ελιές (χωρίς το κουκούτσι)
-5-6 φύλλα μαρουλιού για τη διακόσμηση
Για τη σος
-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-3-4 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
-1 κουτ. σούπας μελί
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 40-45 λεπτά. Ετοιμάζουμε τη σος ανακατεύοντας στο μπλέντερ το ελαιόλαδο με το ξίδι, το μελι, αλάτι και πιπέρι. Αναμειγνύουμε σε σαλατιέρα όλα τα υλικά, περιχύνουμε με τη σος, διακοσμούμε με τα φύλλα του μαρουλιού και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου