27.9.13

ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΦΙΣΤΙΚΙΑ















ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα
-300 γραμ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κύβους

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΤΑ
-80ml γάλα καρύδας
-1 κουτ. του γλυκού κάρυ
-1 κουτ του γλυκού κουρκουμά
-2 κουτ του γλυκού ζάχαρη
- 1½ κουτ. της σούπας fish sause
-2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΦΙΣΤΙΚΙΑ
-3 κουτ τις σούπας ελαιόλαδο
-2 κουτ της σούπας κάρυ (πάστα)
-1 κουτ. του γλυκού κόλιαντρο ψιλοκομμένο
-1 κουτ .του γλυκού κύμινο
-2 κούπες γάλα καρύδας
-2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
-2 κουτ. της σούπας λαΐμ
-1 κουτ του γλυκού αλάτι
-3/4 της κούπας φιστικιά ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα το υλικά της μαρινάτας καλά σε ένα μπολ. Απλώνουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψάκι και τα  περιχύνουμε με τη μαρινάτα. Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε
στο ψυγείο όλο το βράδυ. Όταν έρθει η ώρα να τα ψήσουμε περνάμε το κοτόπουλο σε καλαμάκια τα οποία έχουμε βρέξει για να μη καούν από τη θερμοκρασία. Τα ψήνουμε σε ηλεκτρική ψηστιέρα η σε Β.Β.Q. υγραερίου μέχρι να ροδίσουν αλά να μη ξεραθούν.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΦΙΣΤΙΚΙΑ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη πάστα κάρυ και το τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για ένα λεπτό ανακατεύοντας συνέχεια  μέχρι να μυρίσει το κάρυ αλά να μη καεί. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε τα μπαχαρικά σε σκόνη ανακατεύουμε και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά.
Ρίχνουμε το γάλα καρύδας και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λαΐμ και το αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις μέχρι να αρχίσει η σάλτσα να πήζει. Προσθέτουμε το λαΐμ και αλάτι δοκιμάζουμε και διορθώνουμε.
Η γεύση τις σάλτσας πρέπει να είναι γλυκιά και ανεπαίσθητα ξινή. Όταν είναι έτοιμη περιχύνουμε τα σουβλάκια κοτόπουλο και σερβίρουμε.
Buon apettito!!!
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών