25.4.13

ΤΣΙΓΕΡΟΣΑΡΜΑΔΕΣ

















ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα


-1 συκωταριά αρνίσια
-2 μπόλιες αρνίσιες
-4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
-2 κρεμμύδια ξέρα ψιλοκομμένα
-1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-½ κούπα ρύζι καρολίνα
-3 αυγά (το ένα για το άλειμμα)
-1 πρέζα πάπρικα
- λίγο ξύδι
-αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τη συκωταριά πολύ καλά με κρύο νερό. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τη ζεματίζουμε για 10 λεπτά.
Τη σουρώνουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Αφού κρυώσει τη ψιλοκόβουμε και την αφήνουμε
στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν ρίχνουμε μέσα τη συκωταριά ανακατεύουμε και μετά το ρύζι αλατoπιπερώνουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε μέσα τα 2 αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Πλένουμε τις μπόλιες πολύ καλά με χλιαρό νερό και ξύδι  και τις αφήνουμε λίγο να στραγγίξουν. Περνούμε μια ποσότητα από το μείγμα και το τυλίγουμε σε ένα κομμάτι μπόλια αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με πάπρικα.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η μπόλια. Αραδιάζουμε τους τσιγεροσαρμάδες σε ένα ταψί και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° βαθμούς για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσουν.Buon appetito!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών