19.1.13

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ











ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ για μια κανονική πίτσα

-1+1/4 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-3/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
-1 φακελάκι μαγιά
-½ κούπα περίπου χλιαρό νερό

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΣΑ

-1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε λεπτές φέτες
-8 φέτες μπέικον
-3 κουτ. της σούπας σάλτσα ντομάτας
-3 κουτ. της σούπας κατίκι
- 4 φέτες ντομάτα ξεσποριασμένες 
-θυμάρι η ρίγανη
-αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ (για τη ζύμη)

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι.
Κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο.Λιώνουμε τη μαγιά στο νερό και το προσθέτουμε στο αλεύρι. 
Αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα δάχτυλα και μετά με τα χεριά μέχρι η ζύμη να μη κολλάει στα χέρια μας. 
Όταν είναι έτοιμη την κάνουμε μια μπάλα, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε τουλάχιστον για 3 ώρες να διπλασιαστεί. Ανοίγουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα, όχι με πλαστή, από το κέντρο προς τα έξω με τέτοιο τρόπο  ώστε να είναι λεπτότερη στο κέντρο και πιο χοντρή στο εξωτερικά σημεία.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ (για τη πίτσα)

Βάζουμε τη μελιτζάνα σε νερό με αλάτι για μισή ώρα να ξεπικρίσει.
Τη ξεπλένουμε και τη στεγνώνουμε καλά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο ροδίζουμε ελαφρά τη μελιτζάνα και από τις δυο πλευρές.
Παίρνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε τη ζύμη. Βάζουμε επάνω τη σάλτσα ντομάτας, την απλώνουμε παντού, μετά απλώνουμε το κατίκι, στρώνουμε τη μελιτζάνα και το μπέικον και ανάμεσα βάζουμε τη ντομάτα .
Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά,αλατοπιπερώνουμε  και βάζουμε την πίτσα στο φούρνο στους 280° βαθμούς, στις αντιστάσεις, στη πιο χαμηλή σχάρα για 10- 15 λεπτά μέχρι να γίνει η ζύμη τραγανή.Buon appetito!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών