20.1.13

ΠΙΤΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ












ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ για μια κανονική πίτσα

-1+1/4 αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-3/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
-1 φακελάκι μαγιά
-½ κούπα περίπου χλιαρό νερό

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΣΑ


-4 αβγά

-1 μπαστούνι σουτζούκι
-3 κουτ. της σούπας σάλτσα ντομάτας
-250 γραμ. φέτα πικάντικη τριμμένη 
-αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ (για τη ζύμη)


Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι.

Κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο.Λιώνουμε τη μαγιά στο νερό και το προσθέτουμε στο αλεύρι. 
Αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα δάχτυλα και μετά με τα χεριά μέχρι η ζύμη να μη κολλάει στα χέρια μας. 
Όταν είναι έτοιμη την κάνουμε μια μπάλα, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε τουλάχιστον για 3 ώρες να διπλασιαστεί. Ανοίγουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα, όχι με πλαστή, από το κέντρο προς τα έξω με τέτοιο τρόπο  ώστε να είναι λεπτότερη στο κέντρο και πιο χοντρή στο εξωτερικά σημεία.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ (για την πίτσα)

Απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα τη ζύμη.
Αλείφουμε με τη σάλτσα ντομάτας και από πάνω σπάμε 4 αβγά.Μοιράζουμε το σουτζούκι κομμένο σε λεπτές ροδέλες, αλατοπιπερώνουμε τα αβγά και ψήνουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 280° βαθμούς, στις αντιστάσεις, στην πιο χαμηλή σχάρα, για 10-15 λεπτά, να  γίνει η ζύμη τραγανή. Περίπου 5 λεπτά πριν τη βγάλουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με χοντροκομμένη σκληρή πικάντικη φέτα.Buon appetito!!
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget
Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks