4.11.12

ΜΥΔΙΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ












ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα

-1½ κιλό μύδια
-1½ κούπα λευκό ξηρό κρασί
-1 κρεμμύδι τριμμένο

Για τη σος

-½ κούπα μουστάρδα τύπου Dijon
-½ κούπα ζάχαρη
-1 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
-½ κούπα ελαιόλαδο
-½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
-½ κ.γ. ρίγανη
-αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα μύδια με άφθονο νερό,τα βουρτσίζουμε και αφαιρούμε τα μουστάκια τους.
Πετάμε όσα είναι ανοιχτά.Τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρασί και το κρεμμύδι.Σκεπάζουμε και αφήνουμε να αχνιστούν μέχρι να ανοίξουν.Μόλις ανοίξουν τα βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα.
Σουρώνουμε τον ζωμό που έχει μείνει από τα μύδια και τον ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα.Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σος και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Ρίχνουμε μέσα τα μύδια,ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.
Σερβίρουμε ζεστά ή κρύα και αν θέλουμε συνοδεύουμε με ρύζι Basmati.Buon apettito!!!
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών