16.10.12

ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΣΑΛΑΤΑ











ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

-8 παντζάρια μέτρια
-2 ξυλαράκια κανέλας σπασμένα
-1 κουτ. σούπας αλάτι
-1 μάτσο ρόκα καθαρισμένο
-1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
-2 κουτ. σούπας φουντούκια ή καρύδια σπασμένα

Για τη βινεγκρέτ:

-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-2 κ.γ. ξύδι
-2 κουτ.σούπας χυμό λεμόνι
-2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
-αλάτι,πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Τυλίγουμε τα παντζάρια σε αλουμινόχαρτο με την κανέλα και το αλάτι. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Ανακατεύουμε τα υλικά για τη βινεγκρέτ μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
Αφήνουμε τα παντζάρια να κρυώσουν, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ με τη μισή βινεγκρέτ, ανακατεύουμε και τα μοιράζουμε σε 4 πιάτα.
Στο μπολ προσθέτουμε την υπόλοιπη βινεγκρέτ, τη φέτα, τα φουντούκια και τη ρόκα και ανακατεύουμε.Μοιράζουμε στα πιάτα με τα παντζάρια και σερβίρουμε.Buon apettito!!!
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών