17.10.12

ΣΒΙΓΚΟΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ












ΥΛΙΚΑ για 4-6 άτομα

-4 κούπες αλεύρι
-5 κούπες νερό
-200 γρ. φρέσκο βούτυρο
-6 μεγάλα αυγά
-1 κούπα ζάχαρη άχνη
-1 πρέζα αλάτι
-1 ξυλαράκι κανέλα
-φλούδα από 1 λεμόνι
-1 κ.γ σόδα κοφτό
-σπορέλαιο για το τηγάνι

Για τη σοκολάτα

-125 γρ. κουβερτούρα
-100 γρ. βούτυρο
-1 κούπα γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε  μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με την κανέλα,τη φλούδα λεμονιού,την άχνη,το βούτυρο και το αλάτι.Αφαιρούμε από την φωτιά και βγάζουμε την κανέλα και την φλούδα λεμονιού.Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθεί καλά.Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι  το μείγμα να γίνει μια σφιχτή κρέμα που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει με σκεπασμένη κατσαρόλα.
Όταν έχει κρυώσει,σπάμε τα αυγά σε μπολ και τα ρίχνουμε 1-1 στην κατσαρόλα ανακατεύοντας καλά με ξύλινη κουτάλα πριν ρίξουμε το επόμενο.Όταν πια έχουμε ρίξει όλα τα αυγά και το μείγμα έχει γίνει λείο και παχύρρευστο,ρίχνουμε την σόδα.Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε τηγάνι με βαρύ πάτο.Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε μία μία κουταλιά την ζύμη μέχρι να γεμίσει το τηγάνι.Αφήνουμε να σιγοψηθούν και όταν φουσκώσουν δυναμώνουμε λίγο την φωτιά,ώστε να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανοί.Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί.
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο.Μόλις λιώσει ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά.Τοποθετούμε τους σβίγκους σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σοκολάτα.
Σερβίρουμε αμέσως.Buon apettito!!!
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών