18.6.12

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ VASCO



















ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα


-1 κοτόπουλο 1.500-1.800 γραμ. κομμένο σε μερίδες
-1 πράσινη & 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένες
-2 κρεμμύδια κανονικά ψιλοκομμένα
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-2 ώριμες ντομάτες περασμένες στο τρίφτη
- 250 γραμ. φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
-1 κουτ. του γλυκού πάπρικα καυτερή
-4 κουτ της σούπας ελαιόλαδο + 4-5 για το κοτόπουλο
-αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το σκόρδο το κρεμμύδι τα μανιτάρια 
και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 6-7 λεπτά.
Ρίχνουμε τη ντομάτα αλατοπιπερώνουμε ανακατεύουμε και βράζουμε
τη σάλτσα για 5-6 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά.
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και σε μια  φαρδιά κατσαρόλα 
το σοτάρουμε  πολύ καλά  απ'όλες τις πλευρές. προς 
το τέλος του σοταρίσματος ρίχνουμε τη πάπρικα και μεταφέρουμε το
κοτόπουλο σε μια γάστρα. Ρίχνουμε τη σάλτσα ανακατεύουμε βάζουμε 
το φρέσκο θυμάρι σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 200° βαθμούς για 50 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το
ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε το φαγητό και συνοδεύουμε με μια 
πράσινη δροσερή σαλάτα. Buon apettito!!
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών